Haber

İsrail-Filistin çatışması 18’inci gününde de tırmanmaya devam etti

Hamas’ın silahlı kanadı İzzeddin El Kassam Tugayları’nın 7 Ekim sabahı “Aksa Tufanı” adı verilen kapsamlı bir saldırı başlatmasının ardından İsrail ile Gazze arasındaki çatışmalar yoğunlaşmaya devam ediyor.

İsrail uçakları, abluka altındaki Gazze Şeridi’ndeki Cebaliye, Şeyh Rıdvan, Han Yunus ve El Şati mülteci kampları ile Beyt Lahiya ve Refah’taki sivil konutları hedef aldı.

Filistin haber ajansı WAFA’nın sağlık kaynaklarından aktardığı haberde, Han Yunus’taki saldırıda aralarında çocukların da bulunduğu en az 23 kişinin öldüğü, 45 kişinin de yaralandığı belirtildi. Enkaz altında hala çok sayıda kişinin olduğu ve çalışmaların devam ettiği bildirildi.

Refah kentindeki saldırılarda en az 30 Filistinli hayatını kaybetti.

Cebaliya ve Al-Shati mülteci kampları ile Beyt Lahiya’ya düzenlenen saldırılarda çok sayıda ölü ve yaralının olduğu belirtildi. Saldırılar sonucu Cebaliya Beled bölgesindeki El-İhsan Camii tamamen yıkıldı.

Gazze’deki Endonezya Hastanesinde elektrik sorunu

Öte yandan bölgedeki sağlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, Gazze’nin kuzeyindeki Endonezya Hastanesi’nde yakıtın bitmesi nedeniyle elektrikler kesildi. Elektrik kesintisi nedeniyle hastaların ölüm tehlikesiyle karşı karşıya kaldığı belirtildi.

Quds Press haber ajansının haberine göre Hamas Hareketi, yaptığı yazılı açıklamada, hastanedeki yakıtın bitmesi nedeniyle yaşanan elektrik kesintisini insanlık suçu olarak nitelendirerek, Arap ülkelerini, İslam dünyasını ve Birleşmiş Milletler’i (BM) yardıma davet etti. yakıt.

İsrail Ordu Sözcüsü Daniel Hagari, uluslararası toplumun Gazze’ye akaryakıt sağlanması çağrılarına rağmen “Gazze’ye yakıt girişine izin verilmeyeceğini” yineledi.

İsrail ordusu Batı Şeria’nın birçok şehrinde basın toplantısı düzenledi

Filistin haber ajansı WAFA’nın aktardığı gelişmelere göre, İsrail ordusu işgal altındaki Batı Şeria’nın çeşitli yerlerine baskınlar düzenledi.

İsrail güçlerinin Kudüs’ün kuzeydoğusundaki Efor kasabasındaki konutlara girerek, tahliye ettikten sonra konutları incelemesi, köyde halkın hareket etmesine engel oldu.

İsrail güçleri, büyük bir askeri grupla Nablus kentinin kuzeybatısındaki Burka kasabasına baskın düzenledi, ağır silahlarla ateş ederek kente girdi ve evlerde arama yaptı.

İsrail güçleri ayrıca Cenin şehrinin güneyindeki Yabed kasabasına da kalabalık bir grup askerle baskın düzenledi. Filistinliler, İsrail güçlerinin El-Arka köyüne ve el-Cilme kontrol noktasına girişini engellemeye çalıştı.

Öte yandan Kalkiliye şehrinin kuzey girişinde çıkan karışıklık sırasında İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucu elinden yaralanan Filistinli genç hastaneye kaldırıldı.

İsrail ordusu güney Lübnan’daki askeri kompleks ve gözlem noktasını vurdu

Yedioth Ahranoth gazetesinin İsrail ordusundan aldığı bilgiye göre, bir ordu uçağı Güney Lübnan’daki Şeba Çiftlikleri’ndeki bir hücreyi hedef aldı.

İsrail gazetesi, ordu sözcüsünün aktardığına göre, Hizbullah’ın altyapısına yönelik saldırı gerçekleştirildiğini, hedef alanlar arasında askeri kompleks ve gözlem noktasının da bulunduğunu yazdı.

İsrail ordusundan yapılan açıklamada, sınırın Lübnan tarafında, Şeba Çiftlikleri bölgesine yakın silahlı unsurların tespit edildiği ve havadan vurulduğu kaydedildi.

Öte yandan Lübnan’ın resmi haber ajansı NNA’nın haberine göre İsrail savaş uçakları, ülkenin en güneyindeki Kefr Kila ve Tel Nahhas bölgelerine yönelik saldırılarında Hizbullah’ın “Sınırsız Yeşil Toplum” karargâhını da hedef aldı.

İsrail’in dün gece Gazze’ye düzenlediği saldırıda 120 Filistinli hayatını kaybetti

İsrail ordusu dün gece Gazze’nin birçok noktasına yoğun hava saldırıları düzenledi.

Filistin’in resmi ajansı WAFA’da yer alan habere göre, İsrail savaş uçaklarının Gazze’nin çeşitli yerlerindeki sivil yerleşim yerlerine gece saatlerinde gerçekleştirdiği saldırılarda aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu en az 120 kişi hayatını kaybetti.

Han Yunus, Refah, Beyt Lahiya, Cibaliya ve Beric Mülteci Kampı kentlerinde sivil yerleşimlerin hedef alındığı saldırılarda onlarca kişinin yaralandığı bildirildi.

İsrail ordusu Batı Şeria’da yaklaşık 50 Filistinliyi gözaltına aldı

Filistinli Esirler Derneği’nden yapılan yazılı açıklamada, İsrail güçlerinin gece saatlerinden itibaren Doğu Kudüs ve Batı Şeria’nın farklı yerlerinde 50’den fazla Filistinliyi gözaltına aldığı belirtildi.

İsrail’in Batı Şeria’da 7 Ekim’den bu yana gözaltına aldığı Filistinli sayısının 1265’e ulaştığı kaydedildi.

İsrail Devlet Başkanı Herzog’dan Hizbullah’a uyarı

İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile Batı Kudüs’teki konutunda yaptığı görüşmenin ardından, “Lübnan’daki durumu yakından takip ediyoruz. Hizbullah’ın ateşle oynadığını düşünüyorum.” söz konusu.

Hamas’ın 7 Ekim’de gerçekleştirdiği saldırılara ilişkin ise, “Ülkemizin kuruluşundan bu yana görmediğimiz bir acıyla karşılaştık.” Herzog, Hamas’ın Gazze’de tuttuğu İsrailli esirlerle ilgili şu ifadeleri kullandı: “Kaçırılan ve rehin tutulan tüm vatandaşlarımızın derhal serbest bırakılmasını istiyoruz.” dedi.

İsrail polisi Filistinli aktörü gözaltına aldı

İsrail polisi, İsrail vatandaşı ve Filistinli oyuncu Maisa ABD el-Hadi’yi “Hamas’ı desteklediği” iddiasıyla gözaltına aldı.

Konuya ilişkin İsrail polisinden yapılan yazılı açıklamada, adı verilmeyen aktör ve sosyal medya fenomeninin, “yasaklı örgütü öven ve nefret içeriği barındıran” paylaşımları nedeniyle Nasıra’da gözaltına alındığı belirtildi.

İsrail ordusu öğle saatlerinde Gazze’nin kuzeyini yoğun bir şekilde bombaladı

18 gündür Gazze’yi bombalayan İsrail ordusu, öğle saatlerinde yeniden kuzey bölgelerine ağır bir saldırı başlattı.

Savaş uçakları Beyt Hanun Bölgesi de dahil olmak üzere birçok bölgeye saldırı düzenledi.

Hava saldırılarının yanı sıra İsrail ordusunun obüsleri de bölgeyi bombaladı.

İsrail ordusu Gazze üzerinde “esirler hakkında bilgi verene ödül” çağrısında bulunan bir hava reklamı yayınladı.

İsrail ordusu, Gazze’de havadan yağdırılan reklamlarla, esirler hakkında bilgi verenlere “güvenlik ve para” teklifinde bulundu.

İsraillilere ve diğer milletlere mahkumlar hakkında bilgi vermeye çağrılan reklamlarda telefon numaraları ve QR kodları da yer aldı.

Mescid-i Aksa’da Filistinlilere yönelik kısıtlamalar devam ediyor

İsrail polisi, işgal altındaki Doğu Kudüs’teki Eski Şehir ve buradaki Mescid-i Aksa’ya yönelik baskılarını sürdürüyor. Eski Şehir bölgesinde güvenlik bariyerleri kuran İsrail güçleri, Mescid-i Aksa çevresinde yoğun bir varlık sürdürüyor.

İsminin gizli kalmasını isteyen Filistinli kaynaklar, İsrail polisinin Filistinli genç erkek ve kadınların Mescid-i Aksa’ya girişini kısıtladığını ve 60 yaş civarındaki Filistinlilerin girişine izin verdiğini belirtti.

Zorunlu askerlik hizmetini protesto eden Haredi Yahudilerine İsrail polisi müdahale etti

İsrail polisi, Doğu Kudüs’teki askerlik şubesi önünde zorunlu askerlik hizmetini protesto eden Ultra Ortodoks (Haredi) Yahudilere müdahale etti.

Sosyal medyada Torah Judaism isimli kullanıcının X hesabından konuya ilişkin bir açıklama ve sahne paylaşıldı.

Görüntülerde, siyah kıyafetler giyen ve favorilerini uzatan Yahudilerin protestosuna İsrail güçlerinin sert müdahale ettiği görülüyor.

İsrail’in Gazze’de üç bölgeyi hedef alan saldırılarında en az 25 kişi hayatını kaybetti

Hükümetin Gazze’deki medya ofisinden yapılan yazılı açıklamada, İsrail ordusunun Gazze’nin Cibaliya kasabası, An-Nuseyrat Mülteci Kampı ve Beyt Lahiya kasabalarını bombaladığı belirtildi.

Açıklamada, saldırılarda en az 25 kişinin hayatını kaybettiği, cenazelerin enkaz altından çıkarılması için çalışmaların yapıldığı belirtildi.

Filistin Dışişleri Bakanı Maliki’den BM Güvenlik Konseyi’ne Gazze eleştirisi

Filistin Dışişleri Bakanı Riyad el Maliki, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nde (BMGK) düzenlenen üst düzey İsrail-Filistin oturumunda, İsrail’in Gazze saldırısı sırasında binaların enkazı altında 1.000’den fazla cesedin kaldığını vurguladı ve şunları söyledi: Son iki haftada 5 binden fazla Filistinlinin öldürüldüğü ifade edilen açıklamada, “BMGK’nin Gazze’deki katliamı durdurma konusundaki başarısızlığının devam etmesi kabul edilemez.”

İsrail işgaline son verilmesi ve başkenti Doğu Kudüs olan bir Filistin devleti kurulmasının barışa giden tek yol olduğuna işaret eden Maliki, “Çocukları öldürerek, evleri yıkarak güvenlik ve barış sağlanamaz. İsrail kadın ve çocuklardan intikam alıyor.” BMGK’nin Gazze’deki varlığı “Ateşkes çağrısı yapması için kaç çocuk ve sivilin ölmesi gerekiyor?” dedi.

İsrail Dışişleri Bakanı, açıklamalarına tepki gösterdiği Guterres ile görüşmesini iptal etti

İsrail Dışişleri Bakanı Eli Cohen, sosyal medya platformundan yaptığı paylaşımda sözlerini kullandığını duyurdu.

Guterres, Hamas’ın İsraillilere yönelik saldırılarının “Filistin halkının toplu olarak cezalandırılmasını haklı çıkaramayacağını” vurgulayarak, “Savaşların bile kuralları vardır.” dedi.

İsrail, Lübnan’ın güneyindeki Mercayun bölgesini vurdu

Lübnan’ın resmi ajansı NNA’da yer alan haberde, İsrail ordusunun saldırıları nedeniyle Mercayun ilçesinde bazı evlerin hasar gördüğü belirtildi.

İsrail topçu birliklerinin Rmeish kasabası çevresini de vurduğu kaydedildi.

İsrail, Gazze’den topraklarına sızmaya çalışan Hamas’ın dalgıçlarını hedef aldığını duyurdu.

İsrail ordusundan yapılan yazılı açıklamada, İsrail Donanması’nın, Zikim bölgesinden deniz yoluyla İsrail topraklarına sızmaya çalışan Hamas’a bağlı dalgıçlardan oluşan bir hücreyi hedef aldığı belirtildi.

İsrail güçlerinin sızmaya karşı bölgede aramalarını sürdürdüğü bildirildi.

Suriye’den İsrail’e iki roket atıldığı açıklandı

İsrail ordusundan yapılan yazılı açıklamada, Suriye topraklarından iki roket atıldığı ve roketlerin boş araziye düştüğü bildirildi.

İşgal altındaki Golan Tepeleri’nde atılan roketler nedeniyle sirenlerin çaldığı, İsrail ordusunun da roketlerin atıldığı bölgeyi topçu saldırısıyla vurduğu belirtildi.

İsrail’in Gazze saldırılarında son durum

Hamas’ın silahlı kanadı İzzeddin El Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı İsrail’e “Aksa Tufanı” adı verilen kapsamlı bir baskın başlattı.

İsrail ordusu da onlarca savaş uçağıyla Gazze Şeridi’ne saldırmaya başladı.

Gazze’den düzenlenen saldırılarda 308’i asker olmak üzere 1.400 İsraillinin öldüğü, 5.132 İsraillinin yaralandığı bildirildi.

Gazze’deki Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarında 2 bin 360’ı çocuk, 1292’si kadın olmak üzere 5 bin 791 kişinin öldüğünü, 16 bin 297 kişinin de yaralandığını duyurdu.

İşgal altındaki Batı Şeria’da İsrail güçlerinin ve Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında 90’dan fazla Filistinlinin öldüğü belirtildi.

Çatışmalarda 20’si Filistinli, 3’ü İsrailli ve 1’i Lübnanlı olmak üzere 24 gazeteci hayatını kaybetti.

İsrail-Lübnan sınırında 8 Ekim’den bu yana İsrail ordusu ile Hizbullah arasında yaşanan çatışmalarda, 30 Hizbullah mensubunun yanı sıra İslami Cihad Hareketi’nden 6 kişi, Hamas’tan 3 kişi ve Hizbullah merkezli Sünni Direniş Tugayı’ndan 2 kişi bulunuyor. Aralarında bir gazeteci ve 4 sivilin de bulunduğu hayatını kaybetti. hayatını kaybetti.

Lübnan’ın gerçekleştirdiği saldırılarda 3 İsrail askeri ve 1 İsrailli sivil hayatını kaybetti.

sabanozuhaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu
escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
adalar escort
arnavutköy escort
ataşehir escort
avcılar escort
bağcılar escort
bahçelievler escort
bakırköy escort
başakşehir escort
bayrampaşa escort
beşiktaş escort
beykoz escort
beylikdüzü escort
beyoğlu escort
büyükçekmece escort
çatalca escort
çekmeköy escort
esenler escort
esenyurt escort
eyüp escort
fatih escort
gaziosmanpaşa escort
güngören escort
kadıköy escort
kağıthane escort
kartal escort
küçükçekmece escort
maltepe escort
pendik escort
sancaktepe escort
sarıyer escort
şile escort
silivri escort
şişli escort
sultanbeyli escort
sultangazi escort
tuzla escort
ümraniye escort
üsküdar escort
zeytinburnu escort
istanbul escort